Hoi leerling van groep 8

Leuk dat je onze website bezoekt. Je kunt op deze pagina foto’s en filmpjes bekijken en op een andere pagina meer lezen over onze school.

Wij zijn een superleuke school waar kinderen op zitten uit de hele stad en omliggende plaatsen.

Voor je ouders is er een apart deel op onze website. Laat het hen ook lezen en neem ze mee naar onze Open Dag.

Talenturen

Brede school activiteiten

 

Talenturen [deel 1]

Snappet bij het Diamant College

Rondje school [deel 1]

Receptie

Talenturen [deel 2]

Rondje school [deel 2]

Kantine en aula

Rondje school [deel 3]

Sportterrein

Filmpjes door de leerlingen:

Filmpjes:

 

De gezonde kantine

De school

De aula

Een paar van onze talenten

Floris

13 jaar, klas 2M2

Talent: Tekenen

Mijn talent is tekenen, volgens andere mensen. Ik denk in beelden. Wanneer ik een afbeelding zie, kan ik precies onthouden hoe die er uitziet. Ik heb heel veel ideeën die ik met mijn handen wil uitvoeren. Mijn hobby is graffiti. Mijn stijl herken je aan puntige vormen en pijlen. Op het DC volg ik ook talenturen. De eerste zes weken had ik ondernemen en nu fotografie.

Later wil ik iets met echte kunst en zeker geen kantoorbaan. Ik wil naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam of Den Haag. Met mijn werk wil ik een positieve boodschap geven aan alle mensen.

Ik zit op het DC omdat het een creatieve school is en ze me begrijpen. Ik leer op een andere manier. Op mijn vorige school was ik al blij met een zes. Nu haal ik ook gewoon hogere cijfers.

Mihaela

17 jaar, klas 4K3

Talent: mensen blij maken

Mijn talent is mensen blij maken. Ik praat graag en ben altijd vrolijk. Ik probeer stille mensen bij de groep te trekken door met ze te praten. Mijn ouders gaven vroeger vaak feestjes. Ik vond het dan een beetje saai dat iedereen bleef zitten. Dus ging ik op tafel staan en begon spontaan te zingen. Daar werden mensen echt blij van. Ik sport ook veel en deed tennis als brede schoolactiviteit. Verder heb ik onder andere talenturen ICT en techniek gevolgd.

Later wil ik actrice worden of relatietherapeut. Ik werd als kind verliefd op acteurs op televisie die heel goed konden zeggen en laten zien wat ze voelen. Dat ging ik dan na doen.

Ik zit op het DC omdat het gewoon dichtbij is en omdat ik hier nog mocht starten. Ik was al veertien toen ik vanuit Roemenië naar Nederland kwam.

Mahmoud

15 jaar, klas 4K3

Talent: Ontwerpen en techniek

Mijn talent is ontwerpen en techniek. Ik ben heel erg leergierig en nieuwsgierig. Als hobby werk ik veel met het ontwerpprogramma Photoshop. Dit gebruik ik om thumbnails te maken voor YouTube. YouTubers gebruiken deze kleine, leuk vormgegeven stukjes om kijkers te trekken naar hun filmpjes. Op school heb ik onder andere robotica en gamemaker gedaan tijdens talenturen. Na school op vrijdag voetbal ik. Dat is een brede schoolactiviteit.

Later wil ik grafisch ontwerper worden en met films werken. Ik heb stage gelopen bij Mountain Design  en meegeholpen aan een nieuwe verpakking voor Kwekkeboom. Die ligt nu in de supermarkten. Tijdens mijn stage heb ik kennis gemaakt met meer ontwerpprogramma’s zoals Illustrator en InDesign. Ik wil graag naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Ik zit op het DC omdat ze heel goed omgaan met slechthorenden. De docenten helpen me bijvoorbeeld door met een microfoontje les te geven dat ik altijd bij me heb.

Jasmijn

14 jaar, klas 3M1

Talent: dansen

Mijn talent is dansen. Mensen zeggen dat ik dat goed kan, maar ik weet niet of het echt een talent is. Ik zie vaak anderen en dan denk ik, ‘oei, die danst goed!’ Ik doe het liefst klassiek ballet, modern ballet of Iers. Ik zit sinds vorig jaar in de selectie van de dansschool en dans nu zes tot acht uur per week. Op school heb ik onder andere brede schoolactiviteiten hip hop en breakdance gevolgd.

Later wil ik professioneel danseres worden. Igone de Jongh van het Nationaal Ballet is mijn voorbeeld. Of misschien dansjuf voor kleine kinderen. Ik zou heel graag naar de dansacademie van Lucia Marthas willen in Amsterdam.

Ik zit op het DC omdat het meteen goed voelde en ik het heel leuk vind dat er hier naschoolse activiteiten zijn. Ze geven me echt de ruimte om het dansen steeds serieuzer op te pakken.

Top

Lees meer over onze school

Diamant College © 2017